Minigolf

Ett mycket enkelt spel utformat på det enklaste av sätt. Spelet är Java-baserat vilket ställer till det för de som inte har det installerat på sin dator, men har man nu det så har man en uppsjö av banor att spela på med olika svårighetsgrader. Minigolf handlar som de flesta vet om att få bollen i hål på så få slag som möjligt. I denna nätversion ska man styra bollen och styrkan med hjälp av en linje, ju längre linjen är desto hårdare kommer du att slå bollen i den riktning linjen visar.

Minigolf är ett spel av precision, känsla för vinklar och en förmåga att slå bollen precis så hårt som man behöver. Denna version erbjuder en, för mig, ny dimension. Man kan nämligen spela mot varandra online och jämföra sina resultat. Dessutom finns det andra spelformer där man antingen kan spela banorna helt själv eller till och med spela mot tre andra samtidigt. En aspekt som jag anser vara viktig för spelets fortlevnad, nämligen tävlingsmomentet. Man vill bli bättre, man vill klara av att slå både sitt egna rekord i antal slag samt slå andra.

Det finns dessutom i spelets underkant en dialogruta där man kan se spelare online just för tillfället och samtidigt chatta med dem. En rolig aspekt i det hela är att Minigolf är öppet för flera nationaliteter, vilket då innebär att du kan tävla mot människor från exempelvis Sverige, Tyskland, Storbritannien och Frankrike för att nämna några. Ett bra tillfälle att faktiskt visa vad du går för i internationell jämförelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *