Bubble Shooter

Det här spelet känns som att det är ett av de mest klassiska spelen som finns där ute, helt klart i paritet med exempelvis Tetris, Majong och MS röj. Det i sin tur lämnar också saker att önska med spelen. Man vill att de utvecklas, blir snyggare och ser bättre ut, utan att ta bort det grundläggande syftet som spelet bygger på. Man blir nostalgisk men på ett modernt, uppdaterat sätt.

Denna variant av Bubble Shooter är inte speciellt snyggt, utseendet ser närmast föråldrat ut och man kan med lätthet tro att detta faktiskt är den absolut första versionen som gjordes av spelet. Med det sagt så ska man inte sticka under stol med vad som faktiskt gjort att spelformen är populär och ständigt återkommer i nya versioner och varianter. Det är enkelt, busenkelt närmast, och handlar om att matcha minst tre likadana bollar med varandra för att röja dem från spelplanen. Ju längre man kommer och ju fler bollar man tar bort desto snabbare och snabbare går det för de resterande bollarna att närma sig botten. Träffar de botten är man, precis som vanligt, död och får börja om på nytt.

Jag känner att jag inte kan rekommendera spelet, det finns både bättre varianter och versioner av det samt andra spel som är mer underhållande än Bubble Shooter. Känner du dock för att ta en tur tillbaka i tiden och känna spelhistoriens vingslag så ägna det gärna någon minut. Mer än nostalgisk blir inte undertecknad av detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *